dolda ny logga mindre

FN: Tunnbomber mot civila mål i Syrien

FN: Tunnbomber mot civila mål i Syrien

Syrian Civil Defense White Helmets/AP/TT En bild från civilförsvarsgruppen De vita hjälmarna, som arbetar i den terrorstämplade HTS-alliansens område, visar räddningsarbetare efter en attack i Idlib i februari.
Syrian Civil Defense White Helmets/AP/TT En bild från civilförsvarsgruppen De vita hjälmarna, som arbetar i den terrorstämplade HTS-alliansens område, visar räddningsarbetare efter en attack i Idlib i februari.

Syrien TT-Reuters
Skolor, sjukvårdsinrättningar och bostadsområden i rebellkontrollerade delar i nordvästra Syrien har under natten till torsdagen attackerats med bland annat tunnbomber i de värsta anfallen på länge, enligt FN.

- Tunnbombningarna är de värsta vi har sett på minst 15 månader, säger Panos Moumtzis, FN:s regionala humanitära koordinator.
Det är syriska och ryska stridsflygplan och helikoptrar som genomför attackerna.

På onsdagen rapporterade FN att de intensifierade attackerna i provinserna Hama och Idlib tvingat 138 500 kvinnor, barn och män på flykt sedan i februari.

Idlib har tidigare besparats större regimoffensiver av ett avtal som slöts i september. Men sedan den terrorstämplade jihadistalliansen Hayat Tahrir al-Sham (HTS) tog full kontroll över området i januari har attackerna tagit ny fart.

Etiketter: syrien fn tunnbomber

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter