dolda ny logga mindre

Imam i Australien: Emot byggandet av fler moskéer i Australien

Imam i Australien: Bygg inte fler moskéer i Australien

Foto: Imam Tahwidi på Facebook.
Foto: Imam Tahwidi på Facebook.

Text: DoldaNyheter.se
Mohamad Tawhidi är den kanske mest kända imamen i Australien, med 413 000 följare på Twitter och över 220 000 följare på Facebook. 

Bland annat vill han att radikala muslimska ledare utvisas från Australien, att muslimska skolor stoppas, att heltäckande slöjor förbjuds, att halalslakt kriminaliseras, att byggandet av moskéer begränsas och ett stopp för mer muslimsk invandring till landet.


- Min pappa tog beslutet, och han var själv imam och är det fortfarande. Han tog beslutet att komma till Australien eftersom det är ett icke-muslimskt land.

- Om vi hade vetat att vi 30 år senare skulle se massa burkor springa omkring, att moskéer byggs i varje gathörn, och att folk skulle förorda sharialagar i strid mot demokratin i det här landet, då hade vi aldrig flyttat hit.

Om islam ska överleva måste religionen reformeras ordentligt menar han.

Emot fler moskéer
- Jag är också emot byggandet av moskéer. Det är ett stort problem. Att förändra det här landet är något jag är emot. Man kan ha en moské i Adelaide, den äldsta moskén, sedan kan man ha centrum. Man kan ha utbildningscentrum. Man kan hyra universitetssalar, kommunala lokaler. Det finns inget behov av att bygga moskéer som senare kommer ledas av radikala muslimska ledare, säger imamen Mohamad Tawhidi.

Imam Tawhidi har också sagt att  "han vet att det finns politiker som nyligen sagt att de är väldigt starkt emot islam. De vill säga till folk att islam är en väldigt farlig religion. Varför säger de det? Jag tänker inte säga emot de här politikerna för jag vet exakt vilken skit som finns i min religion. Jag vet precis vad som pågår, därför tänker jag inte säga emot dem. Jag är emot att generalisera för det finns bra muslimer, men huvudbudskapet håller jag med om."

Israel "judarnas land"
– Det här kommer skapa problem för mig, jag har aldrig sagt det tidigare, men Palestina är judarnas land. Jag menar, kom igen, vem känner inte till det? Jesus kom till Jerusalem. Han kom till israelerna som var där. Det är judiskt land, säger Mohamad Tawhidi.

Fakta: Imam Mohamad Tawhidi
Tawhidi är en shiitisk muslim av irakiskt ursprung som föddes i Qom, Iran, 1982 eller 1983. Hans familj emigrerade till Australien när han var 12, och han deltog i den australiensiska islamska högskolan i Perth. 

2009 studerade han för en kandidatexamen i islamiska studier vid Al-Mustafa University i Qom. Han studerade också och tog examen från det islamiska seminariet i Qom och Karbala i Irak. Han arbetade senare för en av de Shirazi-körda tv-stationerna i Karbala. År 2015 återvände han till Australien och är baserad i Adelaide.

Han talar flytande arabiska, engelska och persiska. Tawhidi är president för den islamiska föreningen i södra Australien  som han grundade år 2016. Han hänvisar till sig själv som "fredens imam". 

Tawhidi har varit kritisk mot behandlingen av kvinnor i islam. Enligt Tawhidi finns det muslimska män i Australien som har mer än en fru. Han har också föreslagit att australiensiska kvinnliga politiker inte borde klä sig i huvuddukar när de är i muslimska majoritetsnationer, och har uppmanat till utnämning av kvinnor till Australian Australian Imams Council.

Tawhidi anser att alla terrorhandlingar är dömda i Koranen. Tawhidi har fördömt ISIL som en extremistisk grupp som inte representerar islam. I juni 2017, efter terroristattacken i London, beskrev han dem som religionens "cancer".
Källa: Wikipedia 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter