dolda ny logga mindre

Nytt högerparti vill förbjuda islam i Danmark

Nytt högerparti vill förbjuda islam i Danmark

Liselotte Sabroe Det danska folketinget. Arkivbild.
Liselotte Sabroe Det danska folketinget. Arkivbild.

Danmark TT-Reuters
Det danska partiet Stram kurs, som vill förbjuda islam och deportera tusentals muslimer från Danmark, kan ta sig in i det danska folketinget, enligt en opinionsmätning som publicerades under måndagen.

Partiets kontroversielle grundare Rasmus Paludan har dragit uppmärksamheten till sig genom att publicera videor på Youtube, som han kallar en hyllning till yttrandefrihet, där han bränner koranen – ibland inlindad i bacon.

Enligt undersökningen, gjord av analysföretaget Voxmeter, kan Stram kurs få 2,4 procent i valet i år. Gränsen för att komma in i folketinget är 2 procent. Två andra opinionsmätningar visar på att partiet får 2,7-3,9 procent.

Stram kurs har stoppats från att hålla flera demonstrationer runt om i Danmark under året. Motdemonstrationerna har varit massiva och polisen har ansett att säkerhetsrisken varit för stor.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter