dolda ny logga mindre


Extremt mycket skräp längs vägarna

"Extremt mycket skräp" längs vägarna

Gorm Kallestad/TT Skräpigt längs vägarna. Arkivbild.
Gorm Kallestad/TT Skräpigt längs vägarna. Arkivbild.

Miljö TT
Med utesäsongen ökar också nedskräpningen. Och i Småland ser redan städare längs vägarna en oroande trend.

- Vi brukar få ihop 240–260 säckar, men i år är det extremt mycket skräp. Skulle säga dubbelt så mycket, säger Hans Lundgren, som ansvarar för insatser Hultsfred Simsällskap gör på uppdrag av Svevia, till Vimmerby Tidning.

Och då är vårstädningen längs vägarna en extra punktinsats. I vanliga fall städar det statliga bolaget Svevias personal löpande.
Men även Kjell Karlqvist från Svevia ser en ökning.

- Det blir värre och värre, folk slänger allt möjligt där de står och går, så simklubbens insats är betydelsefull. Det är åtskilliga timmars arbete som krävs och det går åt mycket skattepengar, säger han till tidningen.

Hur mycket sopor som sammanlagt hamnar vid Sveriges trafikleder varje år är oklart, men enligt uppgifter från organisationerna Håll Sverige rent och Städa Sverige rör det sig troligen om långt över 1 000 ton.

Etiketter: skräp vägarna småland

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter