dolda ny logga mindre

Gränsövergångar mot Gaza öppnar igen

Gränsövergångar mot Gaza öppnar igen

Adel Hana/AP/TT Gränsövergången Erez i Gazaremsan. Arkivbild
Adel Hana/AP/TT Gränsövergången Erez i Gazaremsan. Arkivbild

Mellanöstern TT-AFP
Israel har öppnat de gränsövergångar till Gazaremsan som varit stängda sedan striderna förra helgen, uppger det israeliska försvarsdepartementet.

Både övergången i Erez, som är avsedd för personer, och Kerem Shalom, som är till för varor, öppnades på söndagen efter att ha varit stängda sedan den 4 maj. Samtidigt försöker parterna upprätthålla en bräcklig vapenvila.

Fyra israeliska civila och 25 palestinier, bland dem minst nio militanta, dödades under striderna förra helgen, då Hamas och deras allierade Islamiska Jihad avfyrade hundratals raketer mot Israel. Israel svarade med riktade anfall mot dussintals mål i Gaza.

Palestinska tjänstemän uppger att Israel gått med på att lätta sanktionerna mot Gazaremsan, som varat i ett decennium, i utbyte mot vapenvila. Israel har inte bekräftat uppgörelsen, men i fredags lyftes förbudet mot palestinska fiskebåtar att verka utanför Gaza.

Etiketter: gaza öppnar gräns

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter