dolda ny logga mindre

Pilot nödlandade utan framhjul

Pilot nödlandade utan framhjul

Reuters/TT Lättade passagerare lämnar planet efter landningen.

Olyckor TT-Reuters
När planet i Myanmar var på väg ned för landning upptäckte piloten att framhjulen inte gick att fälla ut. Vad som kunde ha slutat i en katastrof blev i stället en lyckad nödlandning utan att någon skadades.

- Piloten gjorde ett fantastiskt jobb, säger en talesperson för transportministeriet, och tillade att orsaken till det inträffade ska utredas.

Incidenten inträffade på Mandalays flygplats på söndagen, där planet skulle landa efter en flygning från Rangoon. Enligt flygbolaget agerade piloten helt enligt föreskrifterna, och tömde planet på bränsle för att minska dess vikt. Planet gick ned med nosen i marken och färdades en bit på landningsbanan innan passagerarna kunde evakueras. Förutom en viss rökutveckling skedde landningen utan problem.

Det finns inga uppgifter om hur många som befann sig ombord, men planet av typen Embraer 190 har kapacitet för mellan 96 och 114 personer.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter