dolda ny logga mindre

Premiärminister fördömer gårdagens hotellattack

Premiärminister fördömer gårdagens hotellattack

Jon Gambrell/AP/TT Pakistans premiärminister Imran Khan. Arkivbild
Jon Gambrell/AP/TT Pakistans premiärminister Imran Khan. Arkivbild
Pakistan TT-Reuters. Uppdaterad kl 13:48.
Minst fem personer dödades i gårdagens attack mot ett lyxhotell i sydvästra Pakistan. Säkerhetsstyrkor genomsöker hotellet i jakten på attentatsmän, och skottlossning uppges fortfarande höras från platsen.

Minst fem personer ska ha dödats i attacken på hotellet i hamnstaden Gwadar, av dem tre säkerhetsvakter och två ur hotellpersonalen.

Knappt ett dygn efter attacken hade tre av hotellets fyra våningar genomsökts. Under striderna ska attentatspersonerna ha ringats in i rikting mot en trappa som ledde till översta våningen, och säkerhetsstyrkor koncentrerar nu sökandet dit. Polisen ville på söndagen inte uppge om några gärningsmän hade gripits eller dödats.

Vittnen uppger för Reuters att sporadisk skottlossning fortfarande hörs från hotellet.

Premiärministern fördömer
Premiärminister Imran Khan fördömer attacken.

"Sådana försök, speciellt i Baluchistan, syftar till att sabotera våra ekonomiska projekt och vårt välstånd", säger Imran Khan i ett uttalande.
I går stormade minst fyra beväpnade personer, klädda i arméuniformer, femstjärniga Pearl Continental i hamnstaden Gwadar strax före klockan 17 lokal tid (14 svensk tid).

Tom byggnad
Hotellet ligger på en höjd på en halvö som utgör en stor del av staden och frekventeras till större delen av utländska gäster, framför allt kineser. Enligt lokala myndigheter var byggnaden dock tom när attacken inträffade.

Den separatistiska organisationen Baluchistans befrielsearmé har tagit på sig ansvaret för attacken och säger i ett uttalande att angreppet var riktad mot "kineser och andra utländska investerare". Den kinesiska ambassaden i Islamabad fördömer attacken och berömmer den pakistanska armén för sin "heroiska insats".

Provinsen Baluchistan är Pakistans största men också den fattigaste.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter