dolda ny logga mindre

Minst åtta poliser dödade i Afghanistan

Minst åtta poliser dödade i Afghanistan

Afghanistan (TT-AFP)
Minst åtta poliser har dödats och tolv har skadats i ett luftangrepp i provinsen Helmand i södra Afghanistan. Enligt lokala myndigheter pågick en konflikt mellan polisen och talibaner varpå de afghanska styrkorna kallade på flygförstärkning.

Incidenten tros vara ett misstag och Nasrat Rahimi, talesperson för landets inrikesdepartement, säger att en delegation har utsetts för att undersöka händelsen.

De senaste månaderna har afghansk och amerikansk militär intensifierat sina luftangrepp mot talibaner och IS-anhängare i landet. Incidenter av slaget "friendly fire" (vådabekämpning på svenska), som innebär oavsiktlig bekämpning av egen trupp, är inte ovanliga i landet. 2017 dödades 16 afghanska poliser av misstag i amerikanska luftangrepp.

USA har ännu inte kommenterat den aktuella händelsen.
 

Foto: Provinsen Helmand i Afghanistan.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter