dolda ny logga mindre

Nyfödda korpungar – Storbritanniens räddning?

Nyfödda korpungar – Storbritanniens räddning?

AP/TT Towern i London. Arkivbild.
AP/TT Towern i London. Arkivbild.

Storbritannien TT-Reuters
Brexitkaos och en premiärminister vars dagar verkar vara räknade. Men Storbritannien kan i alla fall glädjas över att ha räddats från total undergång – av fyra nyfödda korpungar. Åtminstone om man ska tro myten om korparna som håller till i Towern i London.

Sagan lyder att om de korpar som bor på borgen, vilken även är hem till Storbritanniens kronjuveler och en populär turistattraktion, någonsin lämnar 1100-talsbyggnaden så kommer så väl borgen som kungadömet att falla.

Det sägs att en liten grupp korpar sedan 1600-talet därför har hållits på Towern för att förhindra katastrofen. Än i dag vakar en korpmästare över fåglarna – som fortfarande verkar trivas.

- Vi är väldigt, väldigt glada över att kunna säga att vi nu i Towern har fått fyra fantastiska fågelungar, som för första gången på 30 år har fötts i Towern, säger korpmästare Christopher Skaife.

- Vi bestämde oss för att det skulle vara en riktigt bra idé att försöka få fåglarna att häcka i Towern för att säkra vår framtid. Myten säger trots allt att om korparna lämnar Towern så kommer den falla sönder i stoft och en stor olycka kommer att drabba kungadömet, fortsätter Christopher Skaife.

En av de nyfödda korparna kommer att få stanna i Towern och när dess kön bestämts kommer den att döpas till George eller Georgina, eftersom ungarna kläcktes på högtidsdagen Sankt Georgsdagen.

Etiketter: london towern korpar

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter