dolda ny logga mindre

Dags för Sverige att gå till val

Dags för Sverige att gå till val

EU-val (TT)
Från klockan 8 och fram till klockan 21 håller vallokalerna öppet för att ta emot svenskarnas röster till EU:s parlament, men i flera andra länder är valet redan över.

I kväll vid 21-tiden, precis när vallokalerna stängt, får vi en första indikation på hur Sverige röstat i EU-valet när SVT publicerar vallokalsundersökningen Valu – en undersökning som gjorts för alla nationella val sedan tidigt 90-tal.

Sverige är bland de sista länderna att gå till valurnorna i EU för valet av de 751 ledamöterna i EU-parlamentet. Nederländerna och Storbritannien gick till val redan i torsdags, och Irländarna röstade i fredags, liksom Tjeckerna. Men i dag röstar många länder, förutom vi svenskar också bland andra Danmark, Finland, Tyskland, Frankrike, Portugal, Polen, Grekland, Belgien, Italien och Bulgarien.

Redan i kväll kommer ett första preliminärt resultat. Vid klockan 23 väntas de första officiella resultaten börja rulla in från de olika länderna.
 

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Nu är det dags. Arkivbild.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter