dolda ny logga mindre

Försvunnen yogainstruktör hittad i djungeln

Försvunnen yogainstruktör hittad i djungeln

USA (TT-AFP)
En 35-årig yogainstruktör har hittats vid liv i djungeln, efter att ha varit försvunnen i över två veckor. En gräsrotsfinansierad kampanj ledde till att hon kunde räddas.

Amanda Eller var ute på vandring i regnskogen i Hawaii när hon försvann för drygt två veckor sedan. På vandringens tredje dag lämnade hon leden för att vila, och råkade falla ned för en klippa.

- De senaste 17 dagarna har varit de tuffaste i mitt liv och det har verkligen varit en betydande spirituell resa, säger hon från sjukhussängen på den Facebooksida som skapades efter det att hon hade försvunnit.

En gräsrotsfinansierad kampanj lyckades samla ihop 70 000 dollar för att hitta den försvunna yogainstruktören, pengar som gick till en sökinsats med helikopter.

Det var också med hjälp av helikopter som Amanda Eller hittades i botten av en ravin i en nationalpark på ön Maui, och med hjälp av den kunde Eller, som brutit ett ben och skadat menisken i ett knä samt tappat sju kilo i vikt, lyftas upp.

Bara timmar innan Eller hittades utlovade hennes anhöriga en hittelön på 50 000 dollar till den som kunde ge information om henne. Då uteslöt de inte att hon hade kidnappats.
 

Foto: Javier Cantellops/Findamanda/TT
Amanda Eller ringer ett samtal sedan hon hittats.

Foto: Bryan Berkowitz/AP/TT
Räddningsledaren Javier Cantellops och Chris Berquist visar en del av den tekniska utrustningen som användes i sökandet efter Amanda Eller.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter