dolda ny logga mindre

Richard Herrey får riksdagsplats

Richard Herrey får riksdagsplats

Politik (TT)
Tre av Moderaternas fyra nya EU-parlamentariker är riksdagsledamöter. Det tillsammans med en föräldraledighet sätter igång en cirkus på partiets lista i Stockholms län som ger Eurovisionsschlagervinnare Richard Herrey en riksdagsplats i några månader.

Partiets toppkandidat Tomas Tobé ersätts av Fredrik Schulte från Stockholms län. Samtidigt går nuvarande ledamoten Ida Drougge från samma län på föräldraledighet, vilket gör att Herrey träder in som ersättare. Moderaternas andranamn på EU-listan, Jessica Polfjärd ersätts av Mikael Damsgaard från Västmanlands län. Tredjenamnet Jörgen Warborn är riksdagsledamot från Halland och ersätts av Helena Antoni.

Richard Herrey vann Eurovision song contest 1984 med sina bröder med låten Diggi-loo diggi-ley.
 

Foto: Stina Stjernkvist/TT
Rickard Herrey, här med sin fru Marie Herrey, blir riksdagsledamot några månader. Arkivbild.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter