dolda ny logga mindre

Gängledare gripna i Mexiko

Gängledare gripna i Mexiko

Mexiko (TT-AFP)
Ledarna för två av Mexikos största kriminella karteller greps på tisdagen i två stora razzior.

"Pedro R" och "Jorge F" – deras fullständiga namn får enligt mexikansk lag inte offentliggöras –anklagas för bland annat olaga vapeninnehav och knarksmuggling. När de och ytterligare fem personer greps beslagtog polisen även stora mängder vapen, droger och kontanter.

De respektive kartellerna är enligt åklagarna två av Mexikos största och mest lönsamma kriminella organisationer. De två grupperingarna har kämpat om knarkhandeln och kontrollen över utpressningar i Mexico City.

Motsättningarna har lett till en våg av våldsdåd i huvudstaden, som annars har varit relativt skonad från de blodiga uppgörelser som drabbat övriga delar av landet de senaste åren. Den mest ökända uppgörelsen mellan ligorna inträffade i september i fjol, då beväpnade män utklädda till mariachi-musiker öppnade eld på ett torg i centrala Mexico City och dödade fyra personer.
 

Foto: Bernardino Hernandez/AP/TT
Mexikansk polis på spaning efter kriminella gäng, här i januari år.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter