dolda ny logga mindre

Sexdömd lärare jobbar på skola – igen

Sexdömd lärare jobbar på skola – igen

Brott (TT)
En lärare som lämnat sitt arbete i en tidigare mellansvensk kommun efter att ha misstänkts – och dömts – för att ha tafsat på en elev är tillbaka i skolans värld. Läraren åtalades i januari i år och dömdes i veckan till dagsböter för sexuella trakasserier av eleven. Sedan förra hösten arbetar han på flera olika skolor i Blekinge, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

Förvaltningschefen i den aktuella kommunen i Blekinge säger till SVT att det alltid görs kontroller vid anställningar. Domen har dock missats i det här fallet, eftersom den kommit efter att läraren sökte sin anställning.

- Det känns ju inte alls bra. Jag ser mycket allvarligt på detta och kommer att agera direkt, säger förvaltningschefen till SVT.
 

Foto: JESSICA GOW / TT
Läraren åtalades i januari i år och dömdes i veckan till dagsböter för sexuella trakasserier av en elev i Mellansverige. Nu jobbar han i Blekinge. Arkivbild.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter