dolda ny logga mindre

Netflix nya storsatsning om sista tsarfamiljen en succé

Netflix nya storsatsning om sista tsarfamiljen en succé

Foto: Netflix.

Text: DoldaNyheter
”När social oro och krav på reformer sveper genom Ryssland under det tidiga 1900-talet utlöser tsar Nikolajs motstånd en revolution som leder till slutet på en dynasti.” Så beskriver Netflix sin nya dramaserie om den siste tsarfamiljen.

The Last Czars släpptes den 3 juli hos Netflix och har redan blivit en stor succé. Serien skildrar den sanna berättelsen om Anastasia, Rasputin och familjen Romanov. The Last Czars är en mix mellan dokumentär och dramaserie och serien, som fått etiketten miniserie, är sex avsnitt lång.

– Det här är ca 80 procent drama och 20 procent dokumentär, har skådespelerskan Susanna Herbert, som spelar Alexandra i serien, sagt.

– Det är en ganska ny stil eftersom det är en riktigt högkvalitativ produktion som dessutom låter historiker i världsklass förklara skeendet och kontexten bakom dramat och det som händer i kulisserna.

Familjen Romanovs historia fascinerar fortfarande världen idag. Den ryska tsarfamiljen Romanov härskade i Ryssland i 304 år mellan 1613 och 1917.

I The Last Czars fokuserar Netflix på Romanovs sista år med tsar Nikolaj II. Den gåtfulla Rasputin spelar en framträdande roll i dramat, den mystiska figuren vars namn blev en del av imperiets fall. En självutnämnd healer, han kallas till tsarens unga blödarsjuke son Alexis Romanov, eftersom läkarna inte kan bota hono,. När Rasputins inflytande över familjen fördjupas ilsknar folket och en av världens mäktigaste imperier börjar tippa.

Rollista:
Robert Jack - tsar Nikolaj II
Susanna Herbert - tsarinna Alexandra
Ben Cartwright - Grigori Rasputin

De sex avsnitten, varje avsnitt är 60 min:
Episod ett: Chosen One
Episod två: The Boy
Episod tre: Anarchy
Episod fyra: War
Episod fem: Revolution
Episod sex: The House of Special Purpose

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter