dolda ny logga mindre

Polisen: Nedspolade droger och mediciner kan påverka djur

Polisen: Nedspolade droger och mediciner  kan påverka djur

Ashlee Rezin/TT/AP Polisen i Loretto, tennesse varnar för att nerspolade droger kan skapa farliga alligatorer – "drog-gatorer". Arkivbild.
Ashlee Rezin/TT/AP Polisen i Loretto, tennesse varnar för att nerspolade droger kan skapa farliga alligatorer – "drog-gatorer". Arkivbild.

USA TT-AFP
Spola inte ner droger och medicin i toaletten, de kan påverka gäss och ankor. Eller ännu värre – göra alligatorer till farliga "drog-gatorer".

Varningen kommer från polisen i den amerikanska staden Loretto i Tennesse efter att en misstänkt person ska ha försökt undanskaffa drogen metamfetamin via en toalett.

På Facebook ber polisen stadens befolkning att inte spola ner sina droger i toaletten, eftersom de kan hamna i dammar som används av djuren.

"Gäss och andra fåglar besöker ofta våra dammar och vi bävar över tanken på någon av dem skulle göra om den är hög på droger", skriver de.

Polisen varnar också för att detta i längden kan leda till att alligatorer i bland annat Tennessefloden i norra Alabama kan bli "drog-gatorer" eller "meth-gators".

Varningen har lett till en skämtvåg på sociala medier, bland annat från det lokala statliga biblioteket som skrev på Facebook: "Drog-gatorer får inte vistas i biblioteket om de inte är registrerade som servicepersonal. Dokumentation kan komma att krävas."

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter