dolda ny logga mindre

Skogsbränder härjar i Portugal

Skogsbränder härjar i Portugal

Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

Portugal TT-Reuters
Över tusen brandmän kämpar mot skogsbränder i Castelo Branco-distriktet i mellersta Portugal, omkring 20 mil nordöst om Lissabon. Kraftiga vindar försvårar arbetet och militär är på väg för att bistå brandkåren.

Flera byar i området har evakuerats och en person har förts till sjukhus i Lissabon med allvarliga brännskador. Även flera brandmän har skadats, men ingen av dem uppges vara allvarligt skadad. Flera motorvägar har stängts av.

Portugals president Marcelo Rebelo de Sousa uttrycker i ett uttalande solidaritet med dem som bekämpar branden. Myndigheterna förutspår att bränderna kommer att vara under kontroll tidigt på söndagsmorgonen.

2017 omkom över 40 personer i massiva skogsbränder i norra och mellersta Portugal, orsakade av ovanligt höga temperaturer och torka.

Etiketter: skogsbränder portugal

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter