dolda ny logga mindre

Nekades åka buss i Malmö för att hon var för ”lättklädd”

Nekades åka buss i Malmö för att hon var för ”lättklädd”

Text: DoldaNyheter och TT. Uppdaterad den 28 juli kl 10:19
Amanda Hansson, 19 år, bar shorts och en topp med rosett i ett 30-gradigt Malmö i fredags.
Busschauffören på linje 3 nekade då henne att stiga ombord.


Hon berättar att hon går på bussen, skannar sin biljett och hur chauffören hindrar henne och säger att hon ”visar för mycket” och hur hon inte får ”gå klädd så på våra bussar” och att hon får ”klä på sig”.

Skånetrafiken erkänner att det inte finns någon policy, men Mark Fenzer tillägger ”Men Skånetrafiken har vissa värderingar, samma som gäller i övriga samhället, man kan ju inte gå naken i affären även om man vill” Tydligen är shorts och topp ”naken”!

- Han sa att jag visade för mycket hud och att Skånetrafiken hade en policy om att man inte fick vara så lättklädd på bussen. Han ville därför att jag skulle gå av, säger hon till Sydsvenskan.

Skånetrafiken och bussbolaget Nobina utreder händelsen. Någon klädkod ska inte finnas hos Skånetrafiken.

"Något har blivit fel. Vi kommer utreda vad som hänt. Självklart är man välkommen på våra bussar i linne och shorts." skriver Linus Eriksson, trafikredaktör på Skånetrafiken i ett Twitter-meddelande.

Tagits ur tjänst
Föraren har tagits ur tjänst i väntan på internutredning. Enligt Nobinas kommunikationschef David Erixon planerar bussbolaget att ha ett samtal med chauffören på måndag.
- Vi på Nobina vill be om ursäkt, säger han till Sydsvenskan.

Protestera
DoldaNyheter rekommenderar alla kvinnor i Malmö att ta nästa busstur i topp och shorts samt meddela oss om de blev nekade busstur. Skicka gärna bild med.

Bild: Privat

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter