dolda ny logga mindre

Ny skottlossning genom fönster i Karlstad

Ny skottlossning genom fönster i Karlstad

Johan Nilsson/TT Polisen utreder nu två skottlossningar genom lägenhetsfönster i Karlstad. Arkivbild.
Johan Nilsson/TT Polisen utreder nu två skottlossningar genom lägenhetsfönster i Karlstad. Arkivbild.

Brott TT
En person har förts till sjukhus efter en skottlossning genom ett lägenhetsfönster i centrala Karlstad natten till onsdagen.

- Vi vet inget om skadeläget, men han är fortfarande vid liv i alla fall, säger polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

Flera personer befann sig i lägenheten när dådet inträffade. Ytterligare en person träffades i kläderna av skott, men klarade sig utan skador.
Det är andra natten i rad som det skjuts genom ett fönster i Karlstad. Under natten mot tisdagen inträffade en liknande händelse i området Kronoparken. Då skottskadades en man som vårdas på sjukhus för sina skador. Under tisdagseftermiddagen bedömdes hans tillstånd som allvarligt men stabilt.

Polisen utreder de båda händelserna separat, med brottsrubriceringarna försök till mord.

- Eftersom vi har två liknande tillvägagångssätt två nätter i rad kan vi inte utesluta en koppling, säger Dangardt.

På onsdagsmorgonen pågår dörrknackning i området och brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning. Ingen person är frihetsberövad, uppger polisen.

- Nu jobbar vi med sedvanliga utredningsåtgärder, inte minst inre spaning för att ta reda på om vi känner till de inblandade personerna sedan tidigare, säger Stefan Dangardt.

Etiketter: skottlossning karlstad

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter