dolda ny logga mindre

Avslag för att skjuta fler björnar

Avslag för att skjuta fler björnar

Berit Roald/NTB scanpix/TT Under årets björnjakt i Västerbottens län får 21 björnar fällas. Arkivbild.
Berit Roald/NTB scanpix/TT Under årets björnjakt i Västerbottens län får 21 björnar fällas. Arkivbild.

Jakt TT
Jägarnas riksförbund i Västerbotten är missnöjda med antalet björnar som får skjutas i länet under årets jakt. Enligt Folkbladet har förbundet överklagat länsstyrelsens beslut, men har nu fått avslag av förvaltningsrätten i Luleå.

Under årets björnjakt får 21 björnar fällas i Västerbottens län, sju färre än förra året. Jägarnas riksförbund menar att det finns utrymme att skjuta 51 björnar.

"Jägarnas riksförbund kommer fortsätta driva frågan om omfattande jakt av alla stora rovdjur. I år får vi dock nöja oss med länsstyrelsens beslut då ärendet knappast hinner drivas vidare innan jakten är slut, men frågan är högaktuell inför höstens nya björnförvaltningsbeslut i viltförvaltningsdelegationen", skriver Jägarnas riksförbund i Västerbotten i ett pressmeddelande.

Licensjakten på björn får bedrivas från den 21 augusti till och med den 15 oktober.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter