dolda ny logga mindre

Åklagare vill ha dödsstraff för synagogeskytt

Åklagare vill ha dödsstraff för synagogeskytt

Gene J. Puskar/AP/TT Elva personer dödades i synagogan Tree of life i Pittsburgh i USA förra året. Arkivbild.
Gene J. Puskar/AP/TT Elva personer dödades i synagogan Tree of life i Pittsburgh i USA förra året. Arkivbild.

USA TT-Reuters
Åklagare i USA yrkar på dödsstraff för den man som anklagas för att ha dödat elva personer i en synagoga i Pittsburgh, Pennsylvania, förra året. Det framgår av domstolsdokument som lämnades in i måndags.

Det var i oktober i fjol som Robert Bowers öppnade eld inne i synagogan Tree of life i Squirrel Hill i Pittsburgh. Förutom de elva som dödades skadades sex personer, varav fyra poliser, innan Bowers själv blev skjuten av polis och gav upp.

Enligt The New York Times är det flera inom de judiska församlingarna som motsätter sig yrkandet om dödsstraff.

Tidningen rapporterar att rabbin Jonathan Perlman, som är verksam i synagogan Tree of life, i ett brev till USA:s justitieminister William Barr skriver att en "utdragen och svår dödstraffsrättegång skulle vara förödande med vittnesmål och advokater som gräver fram ett fasansfullt spektakel och som ger den här mördaren medieuppmärksamhet som han inte förtjänar".

Bowers åtalas bland annat för mord, hatbrott och vapenbrott. Något rättegångsdatum är ännu inte bestämt.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter