dolda ny logga mindre

Kristersson vill att SD bjuds in

Kristersson vill att SD bjuds in

Anders Wiklund/TT Moderaternas partiledare Ulf Kristersson vill ha med Sverigedemokraterna i samtalen om gängkriminalitet och våld. Arkivbild.

Politik TT
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson vill att även Sverigedemokraterna bjuds in till samtal som ska sätta stopp för gängvåldet.

Kristersson uppmanade på söndagen till samarbete över partigränserna, och senare svarade inrikesminister Mikael Damberg (S) med att bjuda in gruppledarna för alla riksdagspartier utom SD till samtal.

- Det är bra att regeringen bjuder in, men fel att inte alla får vara med, skriver Kristersson på Facebook , och hänvisar till Stefan Löfvens sommartal där statsministern fokuserade på sammanhållningen i Sverige.

"Då börjar man inte med att utesluta företrädare för drygt 17 procent av väljarna. Väljare som är precis lika utsatta och lika oroade över den grova brottsligheten som alla andra i Sverige."

Kristersson kallar det respektlöst att inte lyssna på alla väljare, via sina folkvalda.

"Jag är själv varken socialdemokrat eller sverigedemokrat, men jag har respekt för alla som tar Sveriges problem på allvar och för de valda ledamöter som arbetar inom den svenska demokratin", skriver Kristersson.
Gustav Sjöholm/TT

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter