dolda ny logga mindre

Källor: Johnson planerar brexitsabotage

Källor: Johnson planerar brexitsabotage

Alastair Grant/AP/TT Brittiska premiärministern Boris Johnson inleder en ny vecka där brexit står i fokus. Arkivbild.

Storbritannien TT
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson planerar att på laglig väg sabotera de politiska motståndarnas försök att förhindra ett EU-utträde utan avtal, uppger källor till The Telegraph.


Brittiska parlamentet kräver via lagstiftning att Johnson begär en förlängning av utträdesdatumet om ett avtal inte är på plats.

- Det är ett förskrivet brev som måste skickas. Innebär det att premiärministern stoppas från att skicka andra dokument till EU? Jag tror inte att det gör det, säger en regeringskälla till tidningen.

Därför planerar Johnson och hans medhjälpare att skicka med ett till brev till EU, där det ska stå att regeringen inte vill ha någon förlängning.
Enligt tidningen är planen under allvarligt övervägande. Tanken är att EU ska ifrågasätta vad poängen är med en förlängning.

- Det är en tydlig väg nu; européerna måste vägra en förlängning, säger källan.

Å andra sidan borde det redan stå ganska klart för EU var Johnson står i brexitfrågan, men ett officiellt dokument som slår fast att det inte finns någon anledning till en förlängning skulle eventuellt kunna innebära en
extra tyngd.

Frankrikes utrikesminister Jean-Yves Le Drian sade redan på söndagen att Frankrike inte kommer att stödja en förlängning under nuvarande omständigheter.

-Vi kan inte fortsätta så här var tredje månad, sade han.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter