dolda ny logga mindre

Drönarattack mot saudiska oljeanläggningar

Drönarattack mot saudiska oljeanläggningar

Rök ses efter en brand på en Aramco-fabrik i Abqaiq i Saudiarabien, 14 september, 2019 på denna bild erhållen från sociala medier. Bild: Reuters.

Saudiarabien TT-AFP-Reuters
Två saudiska oljeanläggningar tillhörande det statliga energibolaget Saudi Aramco har träffats av drönare, uppger Saudiarabiens inrikesdepartement enligt statliga medier. Oljeanläggningarna började brinna efter drönarangreppen.

De två bränderna är under kontroll, rapporterar statliga nyhetsbyrån SPA.

En utredning har startats enligt uttalandet som inte ger några detaljer om vem som kan ligga bakom attacken.

Under senare tid har Huthirebellernas attacker på saudiskt territorium ökat. Förra månaden tog huthirebellerna i Jemen på sig en drönarattack mot en naturgasanläggning på Shaybah-fältet, också tillhörande Saudi Aramco, som fattade eld.

De Iranstödda Huthirebellerna strider mot den saudiskledda koalitionen i Jemen och har kontroll över huvudstaden Sana. Som svar har koalitionen utfört attacker mot militära mål tillhörande rebellerna.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter