dolda ny logga mindre

Flygstopp i Dubai efter drönarlarm

Flygstopp i Dubai efter drönarlarm

Kamran Jebreili/AP/TT Den internationella flygplatsen i Dubai. Arkivbild.
Kamran Jebreili/AP/TT Den internationella flygplatsen i Dubai. Arkivbild.

Förenade arabemiraten TT
Två flygplan har tillfälligt dirigerats bort från den internationella flygplatsen i Dubai i Förenade arabemiraten. Orsaken var misstänkt drönaraktivitet i området, uppger flygplatsoperatören för nyhetsbyrån Reuters.

Flygstoppet på söndagen varade i omkring 15 minuter.

- Det är andra gången i år flygtrafik störs i Dubai på grund av misstänkt drönaraktivitet. Men för närvarande är situationen är mycket spänd i regionen efter drönarattackerna mot två oljeanläggningar i Saudiarabien förra helgen.

Att flygtrafik påverkas av drönare är inte ovanligt, oftast handlar det då om mindre privata drönare. I december drabbades Londons näst största flygplats Gatwick av tre dagars flygkaos sedan drönare observerats i närheten. Ungefär 1 000 avgångar ställdes in eller flyttades under den händelsen, vilket påverkade 140 000 passagerare.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter