dolda ny logga mindre

Butiker plundrades under protester i Haiti

Butiker plundrades under protester i Haiti

Edris Fortune/AP/TT En man i Port-au-Prince bär iväg på en stol under plundringarna av butiker i staden.
Edris Fortune/AP/TT En man i Port-au-Prince bär iväg på en stol under plundringarna av butiker i staden.

Haiti TT-AFP
Tusentals människor gick ut på gatorna i Haitis huvudstad Port-au-Prince på fredagen i nya protester mot landets president Jovenel Moïse. En del demonstranter plundrade också butiker och kastade sten mot polisen, som svarade med tårgas.

I en av stadens fattigare delar togs en hel polisstation över av protesterande, som även stal takplåt, möbler och utrustning.
Nu tar vi vad vi behöver till våra hem för vi är trötta på att bli dyblöta varje gång det regnar, säger Steven Edgard, en av de som deltog.

Redan tidigt på morgonen stoppades trafiken på stadens huvudgator av protesterande, som brände bildäck och byggde barrikader. Senare under dagen utbröt våldsamheter med stenkastning, och även skottlossning kunde höras i huvudstaden. Sedan demonstrationerna upplösts följde plundringar mot butiker i stadens välbeställda delar.

Den senaste veckan har utbredda protester mot president Jovenel Moïse ägt rum i Haiti. Demonstranter protesterar mot bränslebrist och stigande levnadskostnader, men också mot presidenten som anklagats för korruption.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter