dolda ny logga mindre

Bajen slog Djurgården med 2-1 – stökigt i Stockholm före, under och efter matchen

Bajen slog Djurgården med 2-1 – stökigt i Stockholm före, under och efter matchen

– Det har varit stökigt både före, under och efter matchen, säger Ola Österling presstalesperson på Stockholmspolisen. Foto: Läsarbild.
– Det har varit stökigt både före, under och efter matchen, säger Ola Österling presstalesperson på Stockholmspolisen. Foto: Läsarbild.

DoldaNyheter
I dagens derby på Tele2 Arena satte Hammarby 2-1 mot Djurgården. Och med det är Bajen nu bara tre poäng bakom serieledaren i guldstriden. Tre omgångar återstår. 

Nikola Djurdjic och Vidar Örn Kjartansson gjorde de grönvitas mål i början av andra halvlek.

Matchen försenades med fem minuter på grund av många bengaler som fyllde hela arenan med en tjock dimma. Uppemot 250 bengaler sägs ha avfyrats.

Arenan var fylld med över 25.000 åskådare som verkligen såg till att heja och sjunga fram sina lag.

I 45:e min kom matchens första gula kort till Bajens Mads Fenger. 
Det stod 0-0 efter första halvlek.

54:e min: 1-0  till Hammarby! Simon Sandberg inlägg fram till Nikola Djurdjic som helt nickade in ledningsmålet för Bajen. 

59:e min: Bajen decimerat efter andra gula kortet på Jeppe Andersen och blir på nytt avstängd.

Det skulle dröja 74  minuter innan Buya Turay satte Djurgårdens mål.

86:e min: Djurgården i ribban efter inlägg och därefter fick Blazevic tag i bollen. Dramatik på Tele2! Tyvärr dribblade Djurgården bort flera chancer i dagens match.

Sen blev det fyra tilläggsminuter. 

91:a min: Kevin Walker in för Djurgården, ut med Jesper Karlström. 

94:e min: Djurgårdens enda chans på stopptid, men den var farlig. Efter att bollen nickats ner sköt Ulvestad på halvolley inne i straffområdet, men högt över.

Hammarby vann med 2-1 och är fortsatt med i guldstriden, nu bara tre poäng från serieledning.

Efter matchen var det stökigt på många håll runt arenan och mängder av väktare och kravallpolis fanns på plats för att skingra supportrar mellan Djurgården och Hammarby. Ett 20-tal danska poliser fanns också på plats för att hjälpa sina svenska kollegor.

– Det har varit stökigt både före, under och efter matchen, säger Ola Österling presstalesperson på Stockholmspolisen till SVT.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter