dolda ny logga mindre

Entré till nattklubb förstörd i explosion

Entré till nattklubb förstörd i explosion

Brott (TT)
En kraftig explosion inträffade vid en nattklubb vid Stortorget i Malmö natten mot måndag. Fönsterrutor krossades och klubbens entré förstördes i smällen. Ingen har gripits för dådet.

Polisen fick larm om en kraftig smäll vid midnatt. Platsen spärrades av och flera patruller skickades dit. Efter att polisens bombgrupp säkrat området kunde en teknisk undersökning genomföras.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

- Det finns en anledning att misstänka att man har använt något kraftigare än en fyrverkeripjäs vid Stortorget. Skadorna och omfattningen ger en liten inblick i vad som kan ha använts, säger polisens presstalesperson Patric Fors till SVT Nyheter Skåne.

Vid 15.30-tiden på måndagen uppger polisen för TT att ingen ännu har gripits.

Förutom skadorna vid nattklubben krossades rutor på en fastighet mittemot. Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada.

Tidigare under söndagskvällen larmades Malmöpolisen om en explosion i entrén till ett flerfamiljshus i stadsdelen Hyllie. Enligt polisen finns inget samband mellan explosionerna.
 

Foto: Johan Nilsson/TT
Polisens bomb- och kriminaltekniker undersöker den söndersprängda entrén till en nattklubb på Stortorget i Malmö tidigt på måndagsmorgonen.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter