dolda ny logga mindre

Oklart om skytten i Utrecht kände sina offer

Oklart om skytten i Utrecht kände sina offer

Nederländerna (TT)
Inga direkta kopplingar har hittats mellan den man som är huvudmisstänkt för dådet i nederländska Utrecht och offren, meddelar polisen på Twitter.

Tre människor dödades och fem skadades i attacken, där en man började skjuta i en spårvagn.

De tre som dödades är en 19-årig kvinna och två män, 28 och 49 år gamla.

Motivet till dådet är inte klarlagt. Polisen utesluter inte terrorbrott men har också öppnat för teorin att det kunde röra sig om ett relationsbrott och att mannen skulle ha en koppling till ett av offren. Men någon sådan koppling har alltså inte hittats hittills.

Nederländsk polis förhör 37-åringen och två andra personer som greps efter en flera timmar lång polisinsats under måndagen, rapporterar AFP.
Alla tre är fortfarande gripna och misstänkta, meddelar polisen som svar på tidigare uppgifter från stadens borgmästare om att de två andra misstänkta skulle ha släppts.

Dagen efter dödsskjutningen i centrala Utrecht vajar flaggorna i staden på halv stång på offentliga byggnader. Flera tillfälliga kriscentrum har öppnat för människor som behöver stöd eller prata om attacken.

Sörjande har under tisdagen börjat lägga blommor vid platsen för dådet till minne av offren.

All lokaltrafik stängdes av i Utrecht efter attacken men är under tisdagen i gång igen efter att spårvagnen flyttats och polistekniker avslutat sin undersökning, skriver Reuters.
 

Foto: Peter Dejong/AP/TT
Nederländska antiterrorstyrkan sökte under måndagen efter 37-åringen.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter