dolda ny logga mindre

Uppgifter om Vois kunder oskyddade på nätet

Uppgifter om Vois kunder oskyddade på nätet

It-säkerhet (TT)
Uppgifter om elsparkcykelföretaget Vois kunder har legat öppet på nätet, enligt det tyska mediebolaget Bayerischer rundfunk , som granskat läckan. Det handlar om kunders namn, användarnamn och mejladresser som legat helt öppet. Bland namnen finns svenska Voi-kunder.

SVT Nyheter , som var först bland svenska medier att rapportera om läckan, har talat med it-säkerhetsexperten Anne-Marie Eklund.

- Visst, det här är förhållandevis harmlösa uppgifter i någon mening, men jag tycker absolut det är allvarligt, säger hon till SVT.

Bayerisher Rundfunk uppger att det handlar om flera hundra tusen kunduppgifter, men detta tillbakavisas av Voi. Caroline Hjelm, presschef på Voi, skriver till SVT att det rör sig om 100 000 kunders uppgifter, och att inga känsliga data ingår i det som legat öppet.
 

Foto: Johan Nilsson/TT
Uppgifter om Voi-kunder har legat öppet på nätet. Arkivbild.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter