dolda ny logga mindre

Metro riskerar företagsrekonstruktion
 

Metro riskerar företags-rekonstruktion

Ola Torkelsson/TT Det går dåligt för Metro som nu hotas av rekonstruktion. Arkivbild.
Ola Torkelsson/TT Det går dåligt för Metro som nu hotas av rekonstruktion. Arkivbild.

Ekonomi TT
Mediebolaget Metros stora skulder gör att företaget riskerar rekonstruktion, rapporterar Expressen.

- Metros vd och ägare, Christen Ager-Hanssen, säger till tidningen att han ska stämma investmentbolaget Kinnevik som sålde Metro till honom.
Vi kommer inte försätta Metro i konkurs, men en företagsrekonstruktion är naturlig eftersom Kinnevik missledde oss, säger Christen Ager-Hanssen, till Expressen.

Kronofogden har under veckan slagit till mot Metro för att driva in tidningens skatteskulder. De har kunnat beslagta 2,8 miljoner kronor från mediebolagets bankkonton. Skatteskulden är på nästan 9 miljoner.
Enligt Ager-Hanssen beror Metros kris på Kinnevik.

Kinnevik sade att bolaget skulle göra en vinst på 10 miljoner. Men i själva verket visste de att det skulle bli en förlust på över 50 miljoner kronor. Det har vi bevis på, säger han till Expressen.

Men Kinnevik hävdar att försäljningen gått helt rätt till.

Jag har inte i detalj sett vad Christen Ager-Hanssen säger. Men det jag kan säga är att vi känner oss trygga med hur försäljningen av Metro gick till. Från vårt perspektiv har försäljningen av Metro gått helt korrekt till och vi känner oss trygga med den processen, säger Kinneviks kommunikationsdirektör Torun Litzén, till Expressen.

Fakta: Metro
TT
Metro är en del av Metro Media House som ägs av investmentbolaget Custos.

Custos, då ägt av finansmannen Mats Qviberg, köpte tidningen Metros nordiska del från Kinnevik under februari 2017.

Mats Qviberg sålde sedan Custos för en krona till Christen Ager-Hanssen i maj 2017. Ager-Hanssen sade efter köpet att han var beredd att sälja Metro.

Metro Nordic Sweden AB innefattar titlar och digitala plattformar som metro.se, metrojobb.se och metromode.se samt Tidnings AB Metro som ger ut gratistidningen i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Metro Media House har drygt 100 anställda.
Källa: Metro.se, Ratsit

Etiketter: metro rekonstruktion

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter