dolda ny logga mindre

Åklagare: Kvinnor hölls fångna och våldtogs

Åklagare: Kvinnor hölls fångna och våldtogs

Brott (TT)
Tre män har häktats av Göteborgs tingsrätt misstänkta för grova våldtäkter, människorov och rån.

Enligt åklagaren har brotten begåtts under några timmar en natt i mitten på februari på ett vandrarhem i centrala Göteborg. Två kvinnor är målsägande. Brottsrubriceringen talar för att kvinnorna hållits inspärrade och då utsatts för sexuella övergrepp.

- Det handlar om mycket grov brottslighet. Det är fula och allvarliga gärningar som jag påstår att de häktade gjort tillsammans och i samförstånd, säger kammaråklagare Andréas Pernmyr till Göteborgs-Posten.

De tre männen är i 20–25-årsåldern. En av dem har suttit häktad i några veckor och de andra två häktades i slutet på förra veckan. De är alla tre på sannolika skäl misstänkta för brotten, vilket är den högre misstankegraden.

- Bevisläget ser bra ut. Vi har säkrat både teknisk bevisning och det finns vittnesuppgifter, säger Andréas Pernmyr.

De tre männen nekar till brott.
 

Foto: Janerik Henriksson
Tre män har häktats av Göteborgs tingsrätt misstänkta för grova våldtäkter, människorov och rån. Arkivbild.

Senaste Inrikes

Nyhetsarkiv