dolda ny logga mindre

Flera skadade i raketattack från Gazaremsan

Flera skadade i raketattack från Gazaremsan

MellanösternTT-AFP-Reuters
Israels militär anklagar Hamas för att ligga bakom den raketbeskjutning som uppges ha skadat sju personer i staden Mishmeret, norr om Tel Aviv. Raketen ska ha avfyrats från Rafahområdet i den södra delen av Gazaremsan.

I ett twitterinlägg från militären heter det att förstärkningar skickas till området.

Varningssirenerna ljöd norr om Tel Aviv tidigt på morgonen och landets polis uppgav strax därefter att man fått uppgifter om att ett hus stod i brand.

Attacken skedde dagen efter att israeliskt flyg attackerat Hamasposteringar på Gazaremsan, enligt israelisk militär. Enligt ett uttalande var attacken mot två observationsposter ett svar på att palestinier ska ha kastat ett antal explosiva föremål mot gränsstängslet mot Israel. En israelisk stridsvagn ska också ha beskjutit en militärställning tillhörande Hamas som svar på att ballonger med explosiva föremål skickats upp från Gaza.

Palestiniernas hälsodepartement uppger att en palestinier avlidit efter att ha skadats i sammandrabbningar med israeliska styrkor, och ytterligare en person ska ha skadats av beskjutningen från stridsvagnen.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu förkortar med anledning av raketattacken sitt pågående besök i USA och reser hem till Israel, rapporterar AFP.
 

Foto: Ariel Schalit/AP/TT
Israelisk polis undersöker en byggnad i Mishmeret som skadades i raketbeskjutning från Gazaremsan.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter