dolda ny logga mindre

Förundersökning inledd om politikers lägenhet

Förundersökning inledd om politikers lägenhet

Brott (TT)
Åklagare har beslutat att inleda en förundersökning om misstänkt bedrägeri i samband med riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahls lägenhetshyra.

"Med hänsyn till sekretess kan jag inte berätta vad som ligger till grund för mitt beslut att inleda förundersökning, eftersom det skulle riskera att skada brottsutredningen. Av samma skäl kan jag heller inte berätta vilka utredningsåtgärder som nu inledningsvis ska vidtas", säger vice överåklagare Bengt Åsbäck vid Särskilda åklagarkammaren i ett pressmeddelande.

Aftonbladet avslöjade tidigare i mars att Carlsson Löfdahl under flera år hyrt sin makes lägenhet för 13 000 kronor i månaden och fått ersättning från riksdagen för det, trots att avgiften för lägenheten endast var 2 500 kronor i månaden.

Emma Carlsson Löfdahl var tidigare medlem i Liberalerna men lämnade partiet efter avslöjandet.

"Jag har haft helgen att fundera på hur jag ska göra och står fast vid mitt tidigare beslut då det gäller min riksdagsplats, jag behåller den tills åklagaren kommer med sitt beslut", skrev hon i ett Facebookinlägg där hon kritiserade både medierna och sitt tidigare parti.

Det finns i dagsläget ingen konkret brottsmisstanke mot någon person, enligt Åklagarmyndigheten.

TT söker Carlsson Löfdahl för en kommentar.
 

Foto: Henrik Montgomery/TT
Emma Carlsson Löfdahl (L). Arkivbild.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter