dolda ny logga mindre

Demonstranter med kronor omringade Norges kungapar

Demonstranter med kronor omringade Norges kungapar

Chile TT-NTB
Flera demonstrationer mötte det norska kungaparet under ett statsbesök i Chile. Demonstranterna, som många hade kronor på huvudena, protesterade bland annat mot hur de norska laxodlingarna i området påverkar miljön.

- De är helt klart bekymrade för framtiden. Det har de all rätt att vara, vilket de även får ge uttryck för. Regler och lagar måste stiftas som gör det hållbart även för dem, sade kung Harald.

Den mest dramatiska händelsen skedde på vägen från flygplatsen då gruppen av demonstranter stod mitt i vägen och stoppade kungaparets eskort. Demonstranterna kom då mycket nära och slog på kungaparets bil. Demonstrationerna betraktades emellertid som fredliga och polisen behövde inte använda våld.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter