dolda ny logga mindre

Riksdagsmajoritet vill införa ordningsomdömen

Riksdagsmajoritet vill införa ordningsomdömen

Politik TT
En majoritet i riksdagen vill göra det möjligt att ge skriftliga ordningsomdömen till elever i högstadiet och gymnasiet. I dag väntas utbildningsutskottet kräva att regeringen agerar, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Liberalernas partiledare, Jan Björklund, säger till Ekot att svensk skola har stora ordningsproblem i form av skolk, klotter och skadegörelse samt kränkande språkbruk, vilket han nu vill komma till rätta med.

Redan vid förra mandatperioden krävdes ordningsomdömen i skolan av de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna, som tillsammans har majoritet i riksdagen. Men något sådant förslag har inte lagts fram av regeringen, bland annat med hänvisning till att det är viktigt att lärarna kan ägna sig åt undervisning.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter