dolda ny logga mindre

Tvätta händerna när kossan är riktigt glad

Tvätta händerna när kossan är riktigt glad

Emil Langvad/TT Kosläpp på Önnestadsgymnasiet utanför Kristianstad. Arkivbild. Emil Langvad/TT Kosläpp på Önnestadsgymnasiet utanför Kristianstad. Arkivbild.

Hälsa TT
Tänker du vara med vid ett kosläpp? Tänk då på att tvätta händerna, både före och efter kontakt med djuren.

Det budskapet vill nu Jordbruksverket förmedla när det återigen är dags för kosläpp – det populära skådespel som inträffar varje vår över hela landet då korna släpps ut på bete. Utöver att själv tvätta händerna är det viktigt att se till att också barnen gör det.

"Yngre barn är känsligare för smitta. Att tvätta händerna före och efter kontakt med djur och deras närmiljö minskar risken för överföring av smittor mellan djur och människor", säger Mariann Dahlquist på Jordbruksverket, i ett pressmeddelande.

Andra saker att tänka på i samband med kosläpp är att handsprit endast ska användas på tvättade och torra händer, att man bör undvika att äta i djurens närmiljö och att man bara ska dricka pastöriserad mjölk.

Etiketter: kor tvätta händer

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter