dolda ny logga mindre

Översvämningsdrabbat Iran evakuerar fler

Översvämnings-
drabbat Iran evakuerar fler

Saeed Soroush/AP/TT En man försöker gå över en gata i den översvämmade staden Khorramabad i provinsen Lorestan i Iran Saeed Soroush/AP/TT En man försöker gå över en gata i den översvämmade staden Khorramabad i provinsen Lorestan i Iran

Iran TT-Reuters
Iran evakuerar fler översvämningshotade städer och byar eftersom mer regn väntas i de sydvästra delarna i landet.

Hittills har 70 personer omkommit i översvämningarna.
Invånare i provinsen Khuzestan fördes under lördagen i säkerhet samtidigt som vattennivåerna minskades i större dammar.

- En evakueringsorder har utfärdats och vi rekommenderar kvinnor och barn att lämna området. Vi ber dock män och ungdomar att stanna kvar och hjälpa till, sade Khuzestans guvernör Gholamreza Shariati till statlig tv.

Även i grannprovinsen Lorestan, där sju byar hotas av jordskred, skulle evakueringar genomföras.

Översvämningarna i Iran började i mitten av mars, då skyfall föll över landets nordöstra delar. De flesta av landets provinser har drabbats sedan dess. Omkring 1 900 städer och byar har påverkats och 86 000 människor har evakuerats till härbärgen.

Etiketter: iran översvämningar

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter