dolda ny logga mindre

Fjärde dödsfallet i amerikanskt förvar

Fjärde dödsfallet i amerikanskt förvar

USA TT
En 54-årig mexikansk man, som hölls av den amerikanska tull- och invandringsmyndigheten ICE och som uppvisat symptom på influensa, avled i veckan. Han blev den fjärde personen att dö i ett kvarhållningscenter under innevarande budgetår.

I december avled två barn som hölls av gränspolisen, bland dem en sjuårig flicka från Guatemala som drabbades av uttorkning och chock några timmar efter att hon frihetsberövats. Stämningar som lämnats in efter dödsfallen har framhållit bristande vård och bristfällig hygien i kvarhållningscentren, skriver tidningen USA Today.

ICE hävdar dock att man förser interner med "omfattande sjukvård".
I fjol införde USA nolltolerans mot olaglig invandring vilket innebär att alla som olagligt korsar den södra gränsen grips och åtalas. Det har bland annat lett till att familjer splittras och kvarhållningscentren blivit överfulla. Trots detta har antalet migranter som försöker ta sig in i USA ökat kraftigt de senaste månaderna. Under februari greps 76 103 personer jämfört med 36 751 samma månad året innan, enligt statistik från USA:s tull- och gränssäkerhetsmyndighet.

Enligt en genomgång som tv-kanalen NBC publicerade i januari har minst 22 migranter dött i kvarhållningscenter de senaste två åren.
Tina Magnergård Bjers/TT

Etiketter: usa ice avled migranter

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter