dolda ny logga mindre

Satsning på ny miljöteknik i vårbudget

Satsning på ny miljöteknik i vårbudget

Claudio Bresciani/TT Centerpartiets partiledare Annie Lööf (C). Arkivbild.
Claudio Bresciani/TT Centerpartiets partiledare Annie Lööf (C). Arkivbild.

Politik TT
Klimatpolitiken kommer att väga tungt i vårändringsbudgeten som finansminister Magdalena Andersson (S) snart lämnar över till riksdagen.

Enligt Centerpartiet har man drivit igenom en satsning om 100 miljoner kronor på forskning och investeringar i minusutsläpp. Det vill säga miljöteknik som inte enbart syftar till att minska utsläppen – utan också till att ta bort utsläpp av växthusgaser från atmosfären.

"Eftersom vi är ett land med mycket skog, högteknologisk skogsindustri och ambitiösa klimatmål har vi ideala förutsättningar och stor potential för denna typ av ny grön teknik", säger partiledaren Annie Lööf i en skriftlig kommentar.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter