dolda ny logga mindre

Indien förbjuder Bollywoodfilm inför valet

Indien förbjuder Bollywoodfilm inför valet

Indien TT-AFP
En biografisk film om Indiens premiärminister Narendra Modi, som beskrivs som propaganda av opinionen, förbjuds inför valet i Indien, uppger valmyndigheten i landet.

Filmen "PM Narendra Modi" beskriver Modis liv – från tesäljande pojke på en tågstation till rollen som premiärminister. Enligt oppositionen Kongresspartiet ger filmen en genomgående positiv bild av premiärministern. Filmen skulle ha haft premiär på den första valdagen (den 11 april) vilket kritiserats av Kongresspartiet och utlöst stora protester i Indien.

Enligt indisk lag måste allt material med kampanjinnehåll godkännas av valkommissionen innan det publiceras. Så blev alltså inte fallet med Modis film som nu stoppas fram till den sista valdagen (den 19 maj).
Parlamentsvalet i Indien pågår under sju valdagar utspridda över sex veckor.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter