dolda ny logga mindre

Åklagare presenterar utredning om Eric Torell

Åklagare presenterar utredning om Eric Torell

Janerik Henriksson/TT Eric Torells begravning var öppen för alla och Gustaf Vasa kyrka i Stockholm fylldes av sörjande. Eric Torell sköts till döds av polisen i augusti förra året, en händelse som väckte starka protester.
Janerik Henriksson/TT Eric Torells begravning var öppen för alla och Gustaf Vasa kyrka i Stockholm fylldes av sörjande. Eric Torell sköts till döds av polisen i augusti förra året, en händelse som väckte starka protester.

Brott TT
Tre polismän har delgivits misstanke om brott i den förundersökning som har genomförts av händelsen där 20-årige Eric Torell sköts till döds av poliser. Åklagaren Martin Tidén håller på fredag en presskonferens för att berätta om någon eller några av dem kommer att åtalas och vad han har kommit fram till i sin utredning.

Eric Torell dödades den 2 augusti förra året när flera poliser öppnade eld mot honom på gården utanför hans bostad i centrala Stockholm. 20-åringen, som hade Downs syndrom och autism, rymde hemifrån tidigt på morgonen för att leka med ett låtsasvapen. När polis larmades till platsen hade de fått information om att en känd våldsverkare kunde befinna sig på adressen.

Förundersökningen omfattar hundratalet förhör och flera av de misstänkta har åberopat egna vittnen, även expertvittnen. Gården där Eric Torell dödades har återskapats med 3D-skanner för att möjliggöra en animering av händelsen och en mycket noggrann teknisk undersökning har gjorts av den misstänkta brottsplatsen.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter