dolda ny logga mindre

Perus expresident häktad i korruptionshärva

Perus expresident häktad i korruptionshärva

Victor Galvan/AP/TT Perus tidigare president Pedro Pablo Kuczynski, tvåa från vänster i bild, har gripits. Arkivbild från 2018. Victor Galvan/AP/TT Perus tidigare president Pedro Pablo Kuczynski, tvåa från vänster i bild, har gripits. Arkivbild från 2018.

Peru TT-AFP
Perus tidigare president Pedro Pablo Kuczynski greps i sitt hem i Lima på onsdagen.

Gripandet gjordes efter att en domstol beslutat att expresidenten skulle häktas, misstänkt för penningtvätt i samband med den stora korruptionsskandal som ledde till hans avgång förra året. Samtidigt tilläts en husrannsakan hemma hos Kuczynski i jakt på dokument.
Expresidenten, som belades med reseförbud förra året, är bara en i raden av toppolitiker som kopplats till den storskaliga mutapparat som det brasilianska byggföretaget Odebrecht ska ha haft igång i hela Latinamerika.

Efter att ha utlovats åtalsfrihet i utbyte mot information om korruptionen samarbetar företagsledningen nu med peruanska myndigheter.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter