dolda ny logga mindre

Hovrättsdom mot fentanylsäljande bröder

Hovrättsdom mot fentanylsäljande bröder

Brott TT
Två bröder dömdes i tingsrätten till fängelse för åtta fall av grovt vållande till annans död, sedan de sålt fentanyl via nätet till offren. Domen överklagades av männen som ville frias, men också av åklagaren som ansåg att straffen var för låga. Nu kommer Svea hovrätts dom i det uppmärksammade målet.

Det var via en hemsida på nätet som bröderna, i dag 24 och 35 år gamla, sålde två olika varianter av det smärtstillande medlet fentanyl förpackat i nässprejsflaskor. Åtta människor dog sedan de köpt och använt preparaten.

De två varianterna var inte klassade som narkotika eller hälsofarlig vara vid tiden för försäljningen, vilket enligt bröderna betyder att de inte gjort något olagligt. Tingsrätten ansåg däremot att de insett riskerna med att sälja preparatet men medvetet ignorerat dem, trots att de visste att sprejflaskorna skulle användas som narkotika. På så sätt har bröderna orsakat personernas död, menade domstolen.

Klockan 11 meddelas hovrättens syn på saken.

Etiketter: fetanyl hovrätten dom

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter