dolda ny logga mindre

Assanges pappa vädjar till Australien

Assanges pappa vädjar till Australien

Victoria Jones/AP/TT Julian Assange i fredags, när han precis gripits på Ecuadors ambassad i London. Victoria Jones/AP/TT Julian Assange i fredags, när han precis gripits på Ecuadors ambassad i London.

Australien TT-AFP
Julian Assanges pappa, John Shipton, vädjar till australiska myndigheter att ta hem sonen till Australien. Han säger sig vara chockad över att se i vilket skick Assange var när han bars ut från Ecuadors ambassad i London.

- Jag såg hur poliserna släpade honom nedför trappan, han såg inte alls okej ut. Jag är 74 och ser bättre ut, trots att han är 47. Det är en fullkomlig chock.

Enligt Shipton borde utrikesdepartementet och premiärministern på ett nyanserat sätt "göra någonting", säger han till Melbourne's Sunday Herald Sun.

- Det kan enkelt lösas till allas tillfredsställelse.

I fredags gjorde dock premiärminister Scott Morrison klart att Julian Assange inte skulle få någon specialbehandling.

Wikileaksgrundaren Julian Assange greps av brittisk polis i fredags efter att ha tillbringat sju år på Ecuadors ambassad. Han är begärd utlämnad till USA för dataintrång och är även fortfarande misstänkt för våldtäkt i Sverige, även om förundersökningen lagts ner.

Etiketter: assange pappa wikileaks

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter