dolda ny logga mindre

Evakuerade i Mjölby får återvända hem

Evakuerade i Mjölby får återvända hem

Jeppe Gustavsson/TT En kraftig brand utbröt i ett garage utanför Mjölby natten till torsdag.
Jeppe Gustavsson/TT En kraftig brand utbröt i ett garage utanför Mjölby natten till torsdag.

Brand TT
Boende i området kring Spångsholms bruk i Mjölby evakuerades under onsdagsnatten efter att en kraftig brand utbrutit. Dessa har nu fått återvända hem.

Räddningstjänsten har arbetat hela natten med den kraftiga branden i industribyggnaden med bland annat ett flerbilsgarage i Spångsholms bruk i Mjölby. På grund av risk för explosion infördes en säkerhetszon på 300 meter från byggnaden och personer i området evakuerades.
Situationen har nu lugnat ner sig något. Räddningstjänsten är fortfarande på plats men de som evakuerats har fått återvända hem, uppger polisen för TT.

Cirka 20 brandmän från Mjölby, Linköping och Skänninge bekämpar elden. Det finns inga uppgifter om att någon skulle vara skadad.
Peder Helmer, styrkeledare hos räddningstjänsten i Mjölby, tror att branden kommer att ta lång tid att släcka.

- Det handlar om stora volymer, det är en väldigt stor byggnad med flera olika sorters verksamheter. Det finns också brandbelastade gasflaskor i byggnaden.

Ett viktigt meddelande till allmänheten gick ut där boende i området uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, ventilation och fönster. Denna uppmaning hävdes vid 04-tiden, rapporterar Sveriges Radio P4 Östergötland.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter