dolda ny logga mindre

Busch Thor: Förorten behöver kristen grund

Busch Thor: Förorten behöver kristen grund

Pavel Koubek/TT Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor. Arkivbild.

Politik TT
Sveriges förorter skulle gynnas av mer kristna värderingar. Det skriver Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor i en debattartikel i Expressen på lördagen.

"Sverige har förändrats. Särskilt i förorterna har det blivit tydligt vad som händer när de traditionella värderingarna försvinner. Det uppstår inte någon kreativ kreol, som liberalerna drömt om", skriver hon och fortsätter:

"Jag tycker mer det ser ut som en avsaknad av kultur."
Partiledaren anser att möjligheterna till individuell frihet och ekonomisk utveckling är starkare i länder med en kristen grund, och att kristendomen ligger bakom de stora progressiva landvinningarna i Sverige.

"Alla de fri- och rättigheter som vi värnar i Sverige har formats i samhällen på kristen grund. Inte bara yttrandefriheten, föreningsfriheten, religionsfriheten, rättsstaten och demokratin. Även individualismen, jämställdheten och den sexuella frigörelsen", skriver hon.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter