dolda ny logga mindre

Lämnade får på öde ö – döms för djurplågeri

Lämnade får på öde ö – döms för djurplågeri

Djur TT
En 80-årig man har dömts för djurplågeri efter att ha lämnat en tacka ensam på en öde ö i slutet av 2017, rapporterar nyhetssajten 24Kalmar.

Mannen hävdar att han planerat att hämta hem sina får från ön i Kalmarsund i två olika omgångar och därför lämnade kvar tackan. När han sedan skulle åka ut och hämta henne blev han förhindrad av vädret. Enligt mannen har han därefter flera gånger åkt ut till ön för att leta efter fåret, men utan resultat.

När länsstyrelsen senare åkte till ön hittade de tackan, som då var skygg och saknade foder och vindskydd. Mannen har nu dömts till 70 dagsböter för djurplågeri, men tingsrätten menar att det inte finns något som tyder på att mannen haft ont uppsåt.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter