dolda ny logga mindre

Nytt polisgrepp: Högtalare på torg i Malmö

Nytt polisgrepp: Högtalare på torg i Malmö

Johan Nilsson/TT Här, på Möllevångstorget i Malmö, har polisen installerat en högtalare för att kunna ge order eller varna vid akuta situationer. Arkivbild.
Johan Nilsson/TT Här, på Möllevångstorget i Malmö, har polisen installerat en högtalare för att kunna ge order eller varna vid akuta situationer. Arkivbild.

Polisen TT
Polisen i Malmö tar till ett nytt grepp för att kunna ingripa i akuta situationer snabbare – högtalare. Redan är en polishögtalare uppsatt på Möllevångstorget i Malmö och fler kommer att sättas upp på ytterligare två torg.

- Vi måste våga prova nya metoder i polisarbetet. Malmö blir först ut i landet med högtalare som komplement till övervakningskamerorna, säger Andy Roberts, chef för Malmös lokalpolisområde norr, till Sydsvenskan.

Tanken är att förinspelade meddelanden ska kunna spelas upp eller att personal vid polisens regionledningscentral ska kunna prata direkt till dem som befinner sig på torget och agera utifrån vad som syns i kamerorna.

Exempelvis kan högtalarna användas för att be människor lämna platsen om det varit en olycka i närheten.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter