dolda ny logga mindre

Troende i Sri Lanka uppmanas be hemma

Troende i Sri Lanka uppmanas be hemma

Gemunu Amarasinghe Muslimska flyktingar i väntan på en måltid i ett flyktingläger norr om huvudstaden Colombo i Sri Lanka.
Gemunu Amarasinghe Muslimska flyktingar i väntan på en måltid i ett flyktingläger norr om huvudstaden Colombo i Sri Lanka.

Sri LankaTT-Reuters-AFP
Säkerhetstjänsten i Sri Lanka varnar för bilbomber och uppmanar muslimer att stanna hemma under fredagsbönen. Allmänheten varnas också för att besöka såväl kyrkor som moskéer på grund av risk för nya attentat.

Runt 10 000 soldater är utspridda över landet för att höja säkerheten kring kyrkor och moskéer och för att hjälpa till i polisens sökande efter personer som misstänks för påskhelgens dödliga attacker.

Muslimer över landet har efter dåden lämnat sina hem och samlats i flyktingläger av rädsla för hämndattacker och de uppmanas nu stanna hemma under fredagsbönen.

Kardinalen Malcolm Ranjith uppmanar också präster att inte hålla några mässor i kyrkor i väntan på nya besked från landets myndigheter.

- Säkerheten är viktig, säger Malcolm Ranjith.

USA och Australien uppmanar också sina medborgare i landet att undvika religiösa platser efter säkerhetstjänstens uttalande.

President Maithripala Sirisena uppger i ett uttalande under fredagen att Sri Lanka har förmågan att hantera säkerhetssituationen de kommande dagarna.

253 personer dog och över 500 skadades i flera sprängdåd mot kyrkor och hotell under påskhelgen. Dödstalet som rapporterades vara 359 skrevs i torsdags ned med över 100 personer. 76 personer har fängslats efter bombdåden.

Enligt Sirisena söker polisen efter ytterligare 140 personer med kopplingar till terrorrörelsen IS.

Etiketter: sri lanka be hemma

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter